Transport i Grønland

Transport i Grønland

Transportmulighederne i Grønland er livsnærven for hele vores samfund og sammenhængskraften mellem byer og bygder spredt over tusinde kilometers afstand. I Grønland er ingen byer eller bygder forbundet med vej. Derfor er infrastrukturen i Grønland i dag et komplekst netværk at fly, helikoptere og skibs- og bådtransport mellem byer og bygder. Eneste undtagelse er mellem fåreholderstederne i Sydgrønland samt et igangværende anlægsprojekt med et ATV-spor mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.

Det betyder også at rejser i Grønland kan være lettere udfordrende og kræver et godt kendskab til, hvordan man bedst kommer rundt og kombinerer de forskellige muligheder for, at få det optimale ud af sit besøg i Grønland.

Fremtiden

I Grønland har vi truffet en beslutning om at udvide infrastrukturen med tre nye lufthavne, som forventeligt, skal forbedre den nuværende infrastruktur. Udvidelsen består af to nye internationale lufthavne i Nuuk, Hovedstadsområdet og Ilulissat, Nordgrønland, samt en regionallufthavn i Qaqortoq, Sydgrønland.

Det betyder at man i fremtiden flyver direkte til Nuuk og Ilulissat i stedet for Kangerlussuaq, hvor 80-90% af alle rejsende til Grønland i dag fordeles fra.

Efter planen vil lufthavnen i Nuuk blive taget i brug fra efteråret 2024. Lufthavnen i Ilulissat og den regionale lufthavn i Qaqortoq forventes begge ibrugtaget i efteråret 2025.

Vi glæder os til at kunne hjælpe jeres kunder til Grønland. Læs mere om de forskellige transportmuligheder i Grønland herunder.