Østgrønland

Østgrønland

Velkommen til Østgrønland, en destination med betagende natur og uforglemmelige eventyr. Med sine spidse fjelde, dramatiske fjorde og store strækninger af uberørt vildmark er denne fjerntliggende region et sandt paradis for udendørsentusiaster og naturelskere. Et must-see for alle, der søger en ægte arktisk oplevelse.

Et af Østgrønlands største trækplastre er de store vildmarksområder. Besøgende kan om sommeren udforske de uspolerede landskaber ved vandreture, kajaksejlads eller med båd. Om vinteren kan du tage på hundeslæde eller stå på ski. Regionen er også hjemsted for et væld af dyreliv, herunder isbjørne, hvalrosser, flere hvalarter og moskusokser. Fuglekiggere vil være i himlen her, da Østgrønland er en vigtig yngleplads for mange arter, herunder den ikoniske lunde.

For de historie og kultur interesseret har Østgrønland også meget at byde på, uanset om du ønsker at udforske vores inuitarv eller historien om Anden Verdenskrig. Regionen har en rig inuitarv, der er tydelig i dens traditionelle landsbyer og samfund. Du kan lære om samfundets historie og skikke samt opleve traditionelt inuitkøkken og kunsthåndværk. Desuden er kulturen dybt forankret i myter og sagn, noget der ofte kommer til udtryk i knogle- og stenfigurer, Tupilakker, men samtidig er det ikke desto mindre en kultur med stærke jagttraditioner og sans for eventyr.

Østgrønland tilbyder også en række overnatningsmuligheder, lige fra rustikke hytter, hoteller og camps. Mange af disse muligheder giver en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge og fjorde, hvilket gør dem til det perfekte sted at slappe af efter en dag med eventyr.

Rejsen til Østgrønland er ikke sådan lige til, men det bidrager kun ekstra til eventyret. Turen til Østgrønland skal ske med fly til Kulusuk fra Nuuk eller Keflavik, Island. Fra Kulusuk kan du fortsætte videre til Taasilaq (hovedbyen i Østgrønland) og herfra til de lokale bygder. Et besøg til Ittoqqortoormiit er en noget mere kompleks rejse. Her skal du rejse til Akureyri, Island, videre til Nerlerit Inaat (Konstabel Pynt) med Nordlandair, der flyver denne rute med en begrænset kapacitet på 8 passagerer. De fleste pladser er forbeholdt lokalsamfundet i Ittoqqortoormiit. Herfra skal du med helikopter til Ittoqqortoormiit.

Alt i alt er Østgrønland en unik og uforglemmelig destination, der byder på noget for enhver smag. Uanset om du leder efter eventyr, dyreliv, kultur eller blot en fantastisk naturskønhed, vil denne region helt sikkert overgå dine forventninger. Så hvorfor ikke begynde at planlægge din rejse i dag og selv opleve Østgrønlands magi?

Lær mere om de lokale rejsearrangører i Østgrønland nedenfor.

Udvalgte turoperatører i Østgrønland

Arctic Dream

Lars grundlagde ARCTIC DREAM med en klar vision — han ønsker at bringe dig ind i det autentiske og mytiske landskab i Østgrønland. Han ønsker at give dig en livsændrende oplevelse, som aldrig vil blive glemt.​

Du vil smage på det lokale køkken, blive en del af kulturen, og du vil blive overrasket over den - som han selv udtrykker det - betagende femstjernede natur, der omfatter Ammassalik. Desuden har Lars en drøm om at skabe så mange lokale arbejdspladser som muligt i samfundet. Det gør han - på den ene side - gennem sit træningsprogram for unge lokale, hvor de lærer at navigere sikkert i hans både, og - på den anden side - ved at sørge for, at de lokale bliver løbende uddannet.

Tasiilaq Tours

Tasiilaq Tours er en lille lokal virksomhed, der tilbyder forskellige ture og oplevelser, samt tilbyder logistisk support og hjælp.​ De opererer fra Tasiilaq året rundt, og hovedsæsonerne er vinter fra midten af februar til midten af maj, og sommeren fra juli til oktober.​

Virksomheden ejes af Rasmus Poulsen, der har været bosat i Grønland siden 2013. Han flyttede til Tasiilaq i november 2016 og grundlagde virksomheden. ​

Virksomheden har en snescooter og en hundeslædeflok med 15 hunde. De arbejder på at få en båd. Indtil da arrangerer de bådture med andre virksomheder.

Arctic Wonderland Tours

Arctic Wonderland Tours blev etableret i 1973 og er blandt de mest erfarne grønlandske turoperatører.​

Virksomheden fylder 50 år i 2023, de slog dørene op første gang i december 1973. Som den ældste familievirksomhed i Grønland.​

De tilbyder en række forskellige ture fra både Tasiilaq og Kulusuk. Turene varierer efter årstiden, men tæller kajaksejlads, bådture, trekking, byvandring, hundeslædekørsel, is-grotte besøg og snescooterture. De er mest kendt for deres heliskiing-ture i de spektakulære bjerge i Østgrønland.

Siggi Tours

Siggi Tours har en båd ved navn Uiloq, som sejler i området omkring Ammassalik. ​
Firmaet drives af Sigurður Pétursson (også kendt som "Siggi"), en erfaren islandsk sømand, der har boet i Kuummiut siden 1998.​

Siggi Tours arrangerer en lang række ture, herunder hundeslædeture om vinteren.​

Virksomheden har ikke en fuldt fungerende hjemmeside, men du kan lære mere om deres drift gennem os eller ved at læse mere fra Visit Greenland om virksomheden.

PIRHUK – Greenland Mountain Guides

Et sammentømret team af professionelle bjergguider og lokale eksperter med speciale i Østgrønland.​

Pirhuk består af en sammentømret gruppe af venner og familie, som omfatter mange års erfaring i Grønland, de højeste niveauer af certificering i bjergguide og en passion for den livsstil, de har fundet på den bjergrige kystlinje, der omgiver deres hjem og logi i Kulusuk.​

Pirhuks begyndelse slog rod for over 20 år siden, da IFMGA-guiden Matt Spenceley, dengang i teenageårene, begyndte at bruge meget tid på at klatre og stå på ski i Grønland.